“Η εκπαίδευση ακόμα κι ενός μικρού παιδιού,
δεν έχει στόχο να το προετοιμάσει για το σχολείο
αλλά για τη ζωή.”

Maria Montessori

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι Παιδαγωγοί μας είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ειδικευμένοι στη μέθοδο Μοντεσσόρι, με εμπειρία, αλλά και ενθουσιασμό,αγάπη και υπομονή προς τα παιδιά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε περιέχει:

Βοηθούν το παιδί να αποκτήσει δεξιότητες απαραίτητες για την αυτοεξυπηρέτησή του.

Μέσα από αυτές το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται και να συμπεριφέρεται με σεβασμό στους άλλους, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς.

Πλούσιες αισθητηριακές εμπειρίες βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει όλες του τις αισθήσεις και να μάθει πολλά μέσα από αυτές.

Το παιδί εισάγεται στα μαθηματικά μέσα από αισθητήριες εμπειρίες.

Το σχολείο μας είναι δίγλωσσο. Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται σωστά το λόγο στα Ελληνικά και Αγγλικά, και μέσα από ειδικές δραστηριότητες να γράφουν και να διαβάζουν και στις δυο γλώσσες.

Η Μουσική και η Ζωγραφική εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή και το έργο μεγάλων μουσικών και εικαστικών δημιουργών.

Τα παιδιά μαθαίνουν τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας αλλά και άλλων λαών, μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες και ζωντανές δραστηριότητες.

Τα παιδιά μαθαίνουν πως η προστασία της φύσης και των ζώων είναι σημαντική για μας και τον πλανήτη μας.

Μαγειρική, κηπουρική, γυμναστική, μουσικοκινητική (σύστημα Orff).

Συχνά θα επισκεφτούμε μουσεία, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, χώρους φυσικής ομορφιάς, και χώρους ειδικού ενδιαφέροντος ανάλογα με το τι διδάσκονται τα παιδιά τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Τα μαθήματα κολύμβησης παραδίδονται από εκπαιδευτές εξειδικευμένους σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και η συμμετοχή είναι η προαιρετική.